Feriehus-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspakke Trygghetspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Feriehus til utleie Gråsten

Hold ferie i historiske og veldig naturskjønne omgivelser i Sønderjylland

Gråsten ligger 15 km vest for Sønderborg, og 16 km fra den dansk-tyske grensen. Her finner De det vakre, hvite Gråsten Slott, der De kan oppleve Livgardens vaktskift og som innimellom bebos av dronningen, den deilige, tilhørende slottshage, som kan besøkes når slottet er ubebodd, et hyggelig bymiljø, en sjarmerende lystbåthavn, mange spor fra fortiden samt de idylliske Gråsten Skove. Området rundt Gråsten er rikt på såvel historiske severdigheter som forlystelser for hele familien. Opplev f.eks. også den tradisjonelle ringridning, som nettopp dette området er så kjent for.

- Gråsten

Gråsten Slott og Slotshave fra 1759 er omgitt av smukk, sønderjysk natur med skog og sjø. Den rikt utsmykkede slottskirke og den blomsterrike slottshave som er utformet av Dronning Ingrid, er tilgjengelig for publikum.
Rinkenæs Gl. Kirke, som ble bygget i år 1158 i romansk stil, er en av de eldste kirker i Danmark. Kirkemurene og kirkegården med mange minnestein vitner om de mange krigene, som har gått for seg her (4 km).
Cathrinesminde Teglværksmuseum på Broager er et velbevart industrianlegg fra slutten på 1800-tallet. Teglverket er i dag innrettet som museum (7 km).
Dybbøl Mølle fra 1744 lå tidligere midt i et militærområde og er i dag innrettet med bilder og minner fra slagmarken. Besøk i samme forbindelse Historiecenter Dybbøl Banke med utstillinger om slaget i 1864 (11 km).
Besøk Sønderborg med hyggelige kafeer og restauranter, livlig natteliv, mange kulturtilbud og aktivitetsmuligheter, den smukke lystbåthavn samt det imponerende barokkslott (15 km).