Feriehus-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspakke Trygghetspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Jylland (Østersjøen) – ferie i feriehus i Danmark

Ferie på Jylland ved Østersjøen: Hejlsminde og Binderup med barnevennlige badestrender eller de hyggelige byene Juelsminde und Gråsten.

Binderup – det perfekte feriested for hele familien

Binderup – det perfekte feriested for hele familien

Binderup ligger direkte ved Lillebælt mellom eng, skog og strand og med utsikt til Lillebælt og øya Fyn og passer derfor særdeles fint til ferie med barn.

Feriehusområdet ligger bare 10 km fra Kolding by med mange butikker og severdigheter. Spesielt Koldinghus, et middelalderlig kongeslott som i dag blir brukt som museum, er verdt et besøk. På en regnværsdag kan både barn og voksne ta til Slotssøbadet og boltre seg i vannet.

Beliggenheten til Binderup i den sydøstlige delen på Jylland er også ideell til dagsturer til LEGOLAND eller Løveparken Givskud, en kombinert Zoo og safaripark, der dere kan oppleve dyrene på kloss hold.

In naturområdene Skamlingsbanken og Stendrup skogene er det store løvskoger med merkede sykkel- og vandrestier, der dere kan se historiske gravhøyer og voller. Her på Jyllands østkyst er avstandene små: I nærheten av Binderup ligger den barnevennlige sandstranden Bjert Strand med strandpromenade og en lang badebro. I Fredericia lokker Madsby Legepark med gratis adgang. Men det er også mange muligheter for lystfiskere og windsurfere i Binderup og omeign. Det er i alt 9 golfbaner i denne delen av Jylland.

Ta fergen og besøk de små øyene Bogø, Brandsø, Barsø og eller honningkakebyen Christiansfeld. Binderup egner seg særdeles fint som utgangspunkt for turer til det øvrige Jylland eller Fyn på grunn av den sentrale beliggenheten.

I Binderup og omeign kan dere leie feriehus på ukebasis eller til en Miniferie.

Opplev Danmark i den hyggelige havnebyen Juelsminde

Opplev Danmark i den hyggelige havnebyen Juelsminde

Den hyggelige lille byen Juelsminde er omgitt av et malerisk, bakket landskap og ligger på en halvøy i Kattegat. Beliggenheten mellom de større byene Horsens og Vejle og byens restauranter og butikker ikke langt fra lystbåthavnen innbyr til opphold. De fleste strendene på eignen er veldig barnevennlige med stille og grunt vann, og de blir regelmessig tildelt blått flagg på grunn av den fine vannkvaliteten. I Juelsminde, bare noen få meter fra lystbåthavnen, ligger den største og livligste stranden. Og ved Juelsmindes kyst har windsurfere gode betingelser. Spiller dere golf, er dere så hjertelig velkommen på Juelsminde Golfklubs 18-hulls-bane. Fra Juelsminde kan man ta på havfiskeri, og ved kysten og i de mange sjøene i området er det også fine muligheter for lystfiskere.

I Juelsminde og omeign ligger det mange fint anlagte vandrestier. Besøk slottsparken ved herregården Pålsgård, ta på piknik ved den maleriske sjøen Teglværksøen, eller se en av de mange gamle vindmøllene. På friluftsmuseet i Glud kan dere få et enda bedre inntrykk av livet på landet gjennom de siste 300 årene. Dere kan også ta på båttur til øya Hjarnø med dens fuglereservat.

I byene Vejle og Horsens kan dere besøke innkjøpssentre, museer og svømmehaller; i Horsens, et av Jyllands kulturelle sentre, er det dessuten en lang gågate.

Dere får en uforglemmelig opplevelse i Løveparken Givskud, der dere kan kjøre i egen bil mellom de ville dyrene.

Ferieleilighetene og feriehusene i og rundt Juelsminde er det riktige valget dersom dere søker hygge og rekreasjon.

Hejlsminde – en badeby til avslapping

Hejlsminde – en badeby til avslapping

Det tidligere fiskeværet Hejlsminde består i dag i hovedsaken av et badehotell, feriehus og en liten lystbåthavn. Badestranden ved Hejlsminde er rolig og barnevennlig og har en offentlig beachvolley-bane.

Her er det dessuten et badeland for hele familien, en tennisbane og en minigolfbane.

Men Hejlsmindes største attraksjon er naturen; fuglereservatet Hejlsminde Nor og det høytliggende skogområdet Skamlingsbanken, der dere har en fantastisk utsikt over Fyn, innbyr til vandre- og sykkelturer. Her finner dere mange merkede vandrestier, og området er preget av bakker og dype slukter.

For vannsportsentusiaster er det masse muligheter for windsurfing, kajakkroing, seilsport og naturligvis lystfiskeri. Bortsett fra kystfiskeri kan dere også prøve lykken i de fiskerike elvene, vannløp og de mange Put&Take sjøene på eignen.

Kun ca. 9 km fra Hejlsminde ligger den lille byen Christiansfeld. Men besøk endelig også Kolding med det 700 år gamle Koldinghus som i dag blir brukt som museum. Koldings livlige sentrum med en moderne storbys restauranter, kafeer, museer, musikk- og natteliv og fremragende innkjøpsmuligheter byr også på utallige grønne områder som oaser. Kolding med den smukke Slotssjø og de historiske gater og gamle markeder ligger bare ca. 18 km fra feriehuset. Enda tettere på ligger Haderslev som akkurat som Kolding har en interessant historie. Begge byer har svømmehall og golfbane.

Hejlsminde er ideell som utgangspunkt for turer i hele den sydøstlige delen på Jylland. Besøk LEGOLAND eller opplev den dansk-tyske historien i Sønderjylland / Nordslesvig.

I Hejlsminde er dere sikre på en avslappet ferie i et av de vakreste områdene i Danmark.

Dronninger og historie – ferie i Gråsten

Dronninger og historie – ferie i Gråsten

Gråsten ligger idyllisk ved Flensborg Fjord og er en typisk dansk provinsby og samtidig et feriested. Her ligger Gråsten Slot, kongefamiliens sommerresidens. Den avdøde dronningmor, Dronning Ingrid, elsket og satte sitt preg på dette slottet og omgivelsene, og den dag i dag samles hele kongefamilien hvert år i sommerferien i Gråsten. Slottshagen i engelsk stil er tilgjengelig for offentligheten.

Fra feriehusene og ferieleilighetene i nærheten av lystbåthavnen kan dere nå Gråstens sentrum til fots. Her er dagligvarebutikker og mange restauranter samt svømmehall, beachvolley-baner og lekeplasser i nærheden av lystbåthavnen.

Uansett om dere reiser med eller uten barn, så byr Gråsten på et stort utvalg av turmuligheter. Det historiske senter Dybbøl Banke er et must. Dybbøl Banke var skueplass for slaget i 1864 og har som ikke noe annet hatt innflytelse på Sønderjyllands historie. Et annet dystert kapittel i den dansk-tyske historie blir anskueliggjort i Frøslevlejren.

Den korte avstanden til grensen merkes overalt. Sønderborg og Flensborg har internasjonalt preg, og mange innbyggere i området taler flytende tysk og dansk.

Ta en tur til opplevelsessenteret Danfoss Universe på øya Als. Her kan kommende naturvitenskapsmenn i alle aldrer eksperimentere og lære noe, mens de leker. Dere blir overrasket over, hvor gøy det er å lære om naturvitenskap.

Aabenraa, med Danmarks lengste gågate, og Sønderborg er mer enn verdt et besøk. I begge byer finnes det deilige sandstrender, men den lille og barnevennlige badestranden i Alnor ligger i nærheten av et feriehusområde.

Gråsten ligger trafikalt gunstig og er derfor et godt utgangspunkt for turer på hele eignen som f.eks. Vikingbyen Jels, storbyene Kolding og Flensborg og naturligvis LEGOLAND.

Men det er også veldig mye å se på eignen, f.eks. Papirmuseet i Gråsten, det gamle teglverket Cathrineminde eller lysstøperiet Krusmølle i Aabenraa.

Andre feriemål på Jyllands østkyst

  • Skovmose er et feriehusområde i nærheten av Sønderborg. Stranden ved Skovmose anses for å være den beste badestranden på øya Als.
  • Hvidbjerg er et feriehusområde med en fin sandstrand i den sydlige delen av Vejle Fjord.
  • Kelstrup er et familievennlig, rolig feriehusområde sør for Haderslev. Her finner dere perfekte betingelser for lystfiskere.
  • Vesterlund er en liten by inne i landet. Den er særlig populær på grunn av de gode betingelsene for lystfiskeri.