Feriehus-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspakke Trygghetspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Ferie i feriehus på Danmarks østkyst

Les mer om Djursland og Mols. Finn feriehuset deres i Ebeltoft, Følle Strand, Bønnerup Strand eller Fuglslev. Gled dere til å oppleve disse ferieområdene i Danmark.

Ebeltoft – en av de eldste og nydeligste byene i Danmark

Ebeltoft – en av de eldste og nydeligste byene i Danmark

Ebeltoft er en av de eldste byene i Danmark, og den dag i dag er byen stadig preget av bindingsverkshus, skjeve, gamle hus og smug med toppede brostein. Her finner dere også en hyggelig havn samt innkjøpsmuligheter og restauranter. Besøk Fregatten Jylland, verdens lengste treskip, som har deltatt i slaget om Helgoland. Dessuten byr Ebeltoft på Glasmuseet og et kulturhistorisk museum. Ebeltoft ligger på halvøya Djursland i Kattegat, tett på nasjonalparken Mols Bjerge. Her kan dere nyte den vekslende naturen med bakker, myr, skog, hede og åker langs de mange vandre- og sykkelstiene. Feriehusene mellom Mols Bjerge og Ebeltoft ligger i naturomgivelser langs kysten i Ebeltoft Vig. Mange av disse feriehusene ligger på bakkene på kysten og har derfor en fantastisk utsikt over bukten. Kun få kilometer fra Ebeltoft, ved Egsmark og Boeslum, finner dere brede sandstrender med grunt, rolig vann som gjør strendene veldig barnevennlige. Men her er forholdene også ideelle for windsurfere. Kysten er også attraktiv for lystfiskere som dessuten kan benytte mange Put & Take fiskesjøer på eignen. Området rundt Ebeltoft er så rik på turmuligheter, at en ukes ferie knapp er nok. Her finner dere flere zoologiske hager med ulike temaer. Et besøk i Djurs Sommerland er ofte feriens høydepunkt for både store og små. I Kattegatcentret kan dere få se masse forskjellige fisk. Prøv for eksempel å se en skremmende hai rett i øynene.

Djursland er rik på slott og historiske herregårder, og like i nærheten av Ebeltoft ligger Kalø Slot og herregården Møllerup.

Smilets by og Jyllands hovedstad Aarhus ligger bare cirka 50 km fra Ebeltoft, og med sine utallige attraksjoner er Aarhus også et populært turmål.

Følle Strand til familieferien

Følle Strand til familieferien

Følle Strand er et rolig ferieområde i den nordligste delen av Aarhus Bukten. Her kan dere få glede av den deilige sandstranden med grunt vann som især er velegnet til barn og windsurfere. Det er fine innkjøpsmuligheter i Rønde som ligger fire km fra Følle Strand. Et feriehus i Følle Strand er en god base for turer til de mange attraksjonene på eignen.

Dere kan oppleve Danmarks allsidige natur langs vandre- og sykkelstiene i nasjonalparken Mols Bjerge. Landskapet rundt feriehusområdet preges av kyst og skog. Det er mulighet for å leie sykler eller hester på eignen og nyte landskapet fra sadelen. Området byr også på fire golfbaner, mange Put & Take fiskesjøer samt tennisbaner.

Kalø Slotsruin som ligger idyllisk ved kysten, er et veldig populært turmål nær Følle Strand. Barna vil elske et besøk i Kattegatcentret, hvor de kan se på haiene i akvariet bak rutene, eller i Djurs Sommerland, der alle fornøyelsene er gratis, når inngangsbilletten er betalt.

Ebeltoft er en av Danmarks eldste byer og en deilig turistby. Her finner dere et historisk sentrum, et utall av innkjøpsmuligheter, restauranter og museer; blant annet den historiske Fregatten Jylland som er verdens lengste treskip.

Dere kan besøke flere tema-zoos i området, blant annet Ree Park, Randers Regnskov og Skandinavisk Dyrepark, der dere kan stå på en hengebro og se på bjørnene.

En halv times kjøring fører dere til sentrum av Aarhus, Danmarks nest tørste by, og som er en attraksjon i seg selv. Her finner dere blant annet Den Gamle By, Tivoli Friheden og ARoS.

Bønnerup Strand – fiskevær og ferieområde

Bønnerup Strand – fiskevær og ferieområde

Bønnerup ligger ved Djurslands nordkyst, direkte ut til Kattegat. Bønnerup er et lite ferieområde med gamle fiskerhus og en aktiv fiskeri- og lystbåthavn, der dere kan kjøpe friske fisk hver dag. Dere kan enda nyte dem på stedet, da det er benker, bord og grill til rådighet for dere på havnen. Vil dere heller ha noe annet enn fisk, byr Bønnerup også på fine innkjøpsmuligheter og mange restauranter. Bønnerup Strand er kjent som Djurslands beste badestrand. Sandet innbyr til fest og lek, og det lave vannet og de mange badebroene sikrer, at både store og små badegjester trygt kan bade her. Naturligvis har stranden også fått tildelt blått flagg.

Det er ideelt å utforske omgivelsene til fots, på sykkel eller fra en kano. Her finner dere utallige bekker, skog, mark og fine strender. Dere kan leie sykler i Bønnerup. Lystfiskere har også gode muligheter for fangst her – ved kysten, i bekkene, i en av de mange Put & Take fiskesjøene eller på havet, ombord på en fiskeskøyte som seiler fra Ebeltoft. Her kan dere dessuten benytte en tennis- og en petanquebane.

Områdets vartegn er de mange slottene. Blant andre er Sostrup Slot verdt et besøk. Tett på Bønnerup kan dere også besøke de hyggelige byene Ebeltoft og Grenå, og litt lengre vekk finner dere storbyen Aarhus som byr på mange attraksjoner. Opplev Kattegatcentret og Skandinavisk Dyrepark, der dere kan se bjørnene i naturlige omgivelser. Djurs Sommerland er alltid en suksess for både store og små lekesyke barn. Djursland har mange turmål og aktivitetsmuligheter, og et feriehus er det perfekte utgangspunktet for en både aktiv og avslappende ferie.

Fuglslev i hjertet av Djursland

Fuglslev i hjertet av Djursland

Fuglslev ligger midt i Djurslands skjønne natur. Feriehusområdet ligger nydelig i et bakket landskap og omgitt av nåleskog. Nasjonalparken Mols Bjerge samt laugskogene rundt Djurslands største sjø, Stubbe Sø, innbyr til vandreturer i de naturskjønne omgivelsene. Stubbe Sø ligger kun få km fra feriehusområdet. Omgivelsene er også velegnet for syklister, ryttere og løpere. Regionen har mange vartegn i form av slott og slottsruiner, og disse stedene er opplagte mål for en sykkeltur. Den nærmeste badestranden er Ruggaard Strand som har dypt vann og grovt sand. Stranden, som også byr på gode fiskemuligheter, ligger cirka 7 km fra Fuglslev. Har dere lyst på å bade fra større og mere barnevennlige strender, kan Boeslum og Grenå anbefales.

Da Fuglslev ligger sentralt på Djursland, er det mange turmuligheter innen rekkevidde. Det er så mye å se og ta seg til på disse traktene, at en ukes ferie i feriehus knapp er nok. Turistbyene Grenå og Ebeltoft ligger bare et kvarters kjørsel fra Fuglslev, og her finner dere innkjøpsmuligheter, restauranter, svømmehaller, museer og mulighet for å ta med på en seiltur eller fisketur. Ebeltoft er ikke bare en aktiv, men også en veldig nydelig by. Som en av Danmarks eldste byer er Ebeltoft preget av bindingsverkshus og smug med toppede brostein. Et besøk på Fregatten Jylland, det lengste historiske treskipet i verden, er et must for en sjøulk. Glasmuseet og det kulturhistoriske museum i Ebeltoft er også veldig interessante. Har dere lyst til å kjøre i rutsjebane, ligger Djurs Sommerland også tett på. I bjørneparken Skandinavisk Dyrepark kan dere beundre de imponerende dyrene i deres naturlige omgivelser. Tett ved Fuglslev finner dere også Ree Park – Ebeltoft Safari. Her kan dere se eksotiske dyr fra fem kontinenter. Fuglslev er et ideelt utgangspunkt for en avvekslende og opplevelsesrik ferie for hele familien.

Andre ferieområder ved Jyllands østkyst

  • Feriehusområdet Grenå Strand ligger direkte ved Kattegat og den lange sandstranden. Samtidig er det bare kort vei til den fem hundre år gamle havne- og handelsbyen Grenå som byr på utallige severdigheter og aktivitetsmuligheter.
  • Helgenæs er en halvøy med en enestående natur, rett sør for Mols Bjerge.
  • Den idylliske landsbyen Gjerrild som har et slott og en rekke gamle gårder, er omgitt av skog og strand.
  • Fjellerup Strand er en tidligere fiskerby. Her ligger feriehusene i et skogområde bakom klittene.
  • St. Sjørup er et ideelt feriemål for alle som gjerne vil ha ro, natur og kanskje lystfiske.
  • Femmøller ligger direkte mellom kysten og nasjonalparken Mols Bjerge. Her finner dere en fin sandstrand og mange turmål.