Feriehus-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspakke Trygghetspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Hold ferie i feriehus og bli kjent med det fantastiske Nordjylland. Besøk de fantastiske badebyene Blokhus, Løkken, Lønstrup og Saltum

I det følgende vil vi presentere dere for fire veldig attraktive feriemål på Nordjylland. Gå ikke glipp av en av Danmarks deiligste badestrender i Blokhus. Men stranden i Løkken med dens typiske hvite badehus som står beskyttet av klittene, er også verdt et besøk. Bølgebrytere ut for kysten i Lønstrup sørger for stille vann som er ideelt for småbarn. I Saltum og omegn byr utallige merkede ride- og vandrestier på en spasertur i det enestående landskapet. Lær mer om disse enestående badebyene og gled dere til en fantastisk ferie i feriehus i Danmark.

Strand, klitter eller skog – i Blokhus står det variasjoner på dagsordenen

Strand, klitter eller skog – i Blokhus står det variasjoner på dagsordenen

Bestill drømmeferiehuset deres og få noen avslappende dager i og rundt Blokhus. Det profesjonelle feriehusutleiefirmaet deres sørger for ferie uten problemer. I det tidligere fiskeværet blir stranden til feriens midtpunkt. Her er det perfekte bølger og også tilrekkelig med vind til surferne. Kjør bil rett ned til vannet og nyt Blokhus fra dens smukkeste side. Selv fiskehandleren kjører direkte ned på stranden i bilen sin og selger fisk her. I Blokhus Klitplantage, et 642 hektar stort areal, er det klitter så langt øyet rekker. Lytt til bølgegangen, mens dere går en tur i skogen, og slapp av i den enestående naturen. Ikke langt fra stranden og klittene finner dere markedsplassen i Blokhus. Her er det utallige suvenirbutikker og restauranter som kan glede hver og en med ferske matvarer fra lokalområdet. På markedsplassen er det mange kulturelle aktiviteter om sommeren, eksempelvis poppkonserter. Hvis man heller vil ha noe mer actionpreget, så er Fårup Sommerland rette stedet. Forlystelsesparken er kjent av alle familier. Voksne og barn fra hele Nordjylland kommer reisende for å besøke dette populære stedet. Her finner dere Danmarks største vannland og rutsjebane og over 50 andre aktiviteter som gjør det umulig å kjede seg. Mange begeistrede familier kommer tilbake år etter år for å ha det gøy med hele familien. Ca. 3 km fra Blokhus ligger Blokhus Klit Golfcenter som med en 18-hullers bane i naturskjønne omgivelser er en utfordring for alle golfspillere. Bestill feriehuset deres i Blokhus og omegn og nyt alt det som den lille byen kan by på.

Sommerferie i den historiefylte drømmeferiebyen Løkken

Sommerferie i den historiefylte drømmeferiebyen Løkken

Gå på oppdagelse i Løkken og omegn i ferien deres. Lei et av de mange deilige feriehusene og slapp av sammen med familien. Bilkjøring er tillatt på den kilometerlange stranden. Stranden i Løkken er et populært mål for wind- og kitesurfere. Se de ivrige hobbysportsfolk, når de utfører deres kunststykker på vannet, og nyt en avslappende dag på stranden med å bygge sandslott, samle skjell og fly drage. Noen steder kan dere oven i kjøpet se bunkere fra 2. verdenskrig, som delvis er ombygget til museer. Litt nord for Løkken ligger Rubjerg Knude Fyr. Fyret er omgitt av en vandreklitt som gjennom flere hundre år har sandet til en kirke og mange bygninger. Besøk museet ved fyrtårnet og lær mer om dette enestående naturskuespillet. Ikke langt fra Løkken ligger Børglum Kloster. Her overnattet H. C. Andersen engang for å lære mer om stedets historie. Besøk klostret og lær mer om dets utvikling som går helt fra å være kongsgård i vikingtiden til bispesete under erkebiskop Adelbert og etablering av det første klosteret i Skandinavia. Men Løkkens bysenter byr også på en rekke spennende ferieopplevelser. I høysesongen omdannes sentrum til gågate. Går dere en tur gjennom Løkken, finner dere mange små butikker med mote, suvenirer og andre småting. Gatekafeer og restauranter sørger for rett feriestemning. Det er ikke for ingenting, at Løkken er et av de mest populære feriestedene i Danmark. Besøk også noen av galleriene med verker til lokale kunstnere. Om sommeren er det dessuten utallige arrangementer, som eksempelvis konserter, loppemarkeder, antikvitetsmesser og sandkunstkonkurranser som gjør ferien deres til en enestående opplevelse. Nyt oppholdet i Løkken og finn det perfekte feriehuset til en vellykket ferie.


Lønstrup – opplev naturens kraft

Lønstrup – opplev naturens kraft

Den maleriske fiskerbyen Lønstrup har en ganske særlig sjarm. Det ligger mange feriehus i nærheten av kysten og har en fantastisk utsikt over havet. De fleste danskene husker stedet på grunn av naturkatastrofen. Virkningene etter uværet i 1877 kan ses den dag i dag. En liten bekk svulmet opp og ble til en rivende flod som rev med seg alt og dannet en kløft som går tvers gjennom byen i dag. De hyggelige restaurantene og kafeene i den idylliske feriebyen sørger for, at fortiden går i glemmeboken. Nyt den fantastiske utsikten over havet og merk den typisk danske gjestfriheten. Her kan dere stadig se fiskerne trekke båtene deres på land. Den deilige, bilfri og barnevennlige stranden innbyr til å leke og bade. Vannet her er fantastisk rent, og det vitner de 3 blå flaggene om. Utallige kunstnere og kunsthåndverkere blir inspirert av de fantastiske omgivelsene. De mange små butikkene med kunsthåndverk og gallerier er bevis på dette. Her kan dere se keramikere og glassblåsere på arbeid, og på noen av verkstedene er det dessuten aktiviteter for barn. Meld til barna og gjør det mulig for dem å få et innblikk i kunsthåndverkets verden. Besøk også restene av Maarup Kirke og vær vitne til naturens voldsomme kraft. I 2008 måtte man flytte kirken 2 meter opp på grunn av fare for at den skulle styrte sammen. Da kirken ble bygget i år 1200, lå den 2 km fra havet. Nå er kirken kun 6 m fra den steile kystskråningen. Det er kun et spørsmål om tid, før kirken ikke eksisterer lengre, for havet spiser seg mer og mer inn i klinten – ca. 3 meter pr. år.

Saltum – idyllisk natur, kunst og en fantastisk strand sørger for en perfekt ferie.

Saltum – idyllisk natur, kunst og en fantastisk strand sørger for en perfekt ferie.

Den lille byen Saltum er ekstremt populær hos feriegjestene. Det skyldes især ideell beliggenhet, mange deilige feriehus, en fantastisk sandstrand og en enestående natur. Saltums idylliske og familievennlige omgivelser byr på en masse aktiviteter. Kun 4 km fra Saltum ligger fornøyelsesparken Fårup Sommerland. Her er det noe for barn i alle aldre. Alle har det med garanti festlig – uansett om dere prøver den digre vannrutsjebanen i vannparken, morer dere med å spille minigolf eller tar en tur i en robåt på sjøen. Mellom Saltum og Grønhøj ligger det fredede området Lille Norge. Det delvis skogkledde området går helt ut til havet og innbyr til hyggelige spaser- og vandreturer. Nyt den fantastiske utsikten over Jammerbugten fra utsiktspunktet Guldagerhøj. Saltums omgivelser hører til de mest kuperte i Danmark og blir derfor spøkende kalt for Jammerbugtens alpeland. I disse nydelige omgivelsene kan det spesielt anbefales en ferie i feriehus. Her er det mere stille enn i de større badebyene. I byen Saltum finner dere små restauranter og kafeer som vil forkjæle dere med lekkerier. Besøk også kunstgalleriet i Saltum, hvor dere i tillegg til malerier også kan se skulpturer. På hjemstavnsmuseet Egnssamlingen i Saltum kan dere få mye å vite om områdets kulturhistorie helt fra oldtiden og til nå. Og midt i byen finner dere smykke-, keramikk- og glassbutikker, hvor dere kan se, hvordan kunstverkene blir laget. Bindestuen hører til en av de mere spesielle butikker. Her kan dere for eksempel kjøpe tøy laget av lin, ull og bomull. Men også tøy som er laget av ekte færøysk ull kan dere finne her. I mai måned holder Bindestuen dessuten sin årlige ullfestival i Saltum. Hvis man vil lære mer om ull og ullvarer, må man ikke gå glipp av dette arrangement.

Andre feriemål i Nordjylland

  • Grønhøj: Den lille byen Grønhøj er især populær hos tyske og norske feriegjester på grunn av de rolige, idylliske omgivelsene. Tett på Grønhøj ligger osteriet Ingstrup Mejeri som er verdt et besøk for alle osteelskere.
  • Nr. Lyngby: Den tidligere fiskerbyen Nørre Lyngby bærer preg av små romantiske, gamle fiskerhus. Vind, vann og sand har endret omgivelsene slik at man på kirkegården kun kan se restene av byens kirke som har blitt gjenoppført lengre inne i landet.
  • Rødhus: Landsbyen Rødhus var engang truet av sandflukt. Men i dag er feriebyen et rekreativt område med en bred sandstrand, ro og avsondrethet.
  • Saltum: Mange, merkede vandrestier i og rundt Saltum innbyr til lange spaserturer og korte eller lange sykkelturer. I Saltum finner man alt, man har bruk for: Supermarked, pizzeria, baker, museum og forskjellige gallerier.
  • Skagen: Opplev Danmarks nordligste punkt, hvor Vesterhavet og Østersjøen møtes. De maleriske omgivelsene har inspirert Skagens-malerne og er skildret på tallrike malerier som kan ses på Skagens Museum.
  • Hirtshals: Besøk Europas største havvannsakvarium – Nordsøen Oceanarium. En fantastisk fiskerihavn og veldig fine innkjøpsmuligheter får turistenes hjerte til å slå fortere.