Feriehus-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspakke Trygghetspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Få kjennskap til ferieområdene på Nordjyllands østkyst før dere booker feriehuset deres. Her presenterer vi dere for noen av de mest populære feriedestinasjonene.

Her finner dere tipp om og beskrivelser av utvalgte feriedestinasjoner på Nordjyllands østkyst. Les informasjonene og velg det ferieområdet som passer best til dere. Bli inspirert til forskjellige turer på eignen og gled dere til ferien deres i feriehus i Danmark.

Tilbring ferien i den tidligere fiskerbyen Hou, der dere kan finne ro og bare slappe av.

Tilbring ferien i den tidligere fiskerbyen Hou, der dere kan finne ro og bare slappe av.

Den lille byen Hou er en idyllisk, gammel fiskerby i den nordøstlige delen på Jylland. Hou ligger tett på Limfjorden. Dog er det lenge siden, at Hou fungerte som fiskerby. Gjennom de seneste årene har Hou gjennomgått en utvikling, og i dag vil en vandretur gjennom byen føre dere gjennom en sjarmerende blanding av private hjem, ferie og gamle fiskerhus.

Den lille byen er omgitt av skog, hede og myr. Det grunne og rene vannet i fjorden samt den nydelige, hvite sandstranden trekker især unge familier til dette herlige hjørnet av Danmark. Her kan barna leke trygt og uforstyrret, uten at foreldrene skal bekymre seg alt for mye. Det lave vannet og de små bølgene muliggjør dette.

Når dere holder ferie i Hou, får dere fred og ro. Et av de hyggelige feriehusene i Hou danner det perfekte utgangspunktet for små turer i nærområdet. Den tidligere fiskerbyen er omgitt av en masse stier som egner seg fortrinnlig til lengre vandreturer og sykkelturer. Er dere på vandretur i den sørlige delen av byen, kan dere se restene av et festningsanlegg som tidligere sikret kysten mot fiendtlige angrep og beskyttet den danske flåten i krigen mot England i årene 1807-1814. Til dette formålet ble det stilt opp to små kanoner, og de ble benyttet regelmessig i krigen. I dag er festningen dog kun en rekonstruksjon av originalen som har blitt bygget opp etter tegningen til ingeniørkorpset.

Hou er også kjent som en kunstnerby, da mange kunstnere bor og arbeider på eignen. Gjennom de seneste årene har kunstnerne tatt på seg å vedlikeholde den inntil for nylig bebodde gården Hugdrupgaard som har en historie som går helt tilbake til det 16. århundre, og etablert et kunstgalleri her. Og takket være en stor innsats fra kunstnernes side er gården i dag et populært turmål som trekker til mange turister.

Den barnevennlige stranden på Nordjyllands østkyst trekker hvert år utallige feriegjester til Lyngså.

Den barnevennlige stranden på Nordjyllands østkyst trekker hvert år utallige feriegjester til Lyngså.

En annen perle på Nordjyllands østkyst er den lille byen Lyngså som ligger rett ut for Læsø. Går ferien til Lyngså, bør dere ta med syklene deres. Gå ikke glipp av en sykkeltur gjennom det idylliske, danske landskapet rundt om den lille byen. Lystfiskere og golfspillere har fine muligheter for å drive med hobbyen deres på traktene rundt Lyngså. Bli bergtatt av den enestående naturen på Nordjylland og lær Danmark bedre å kjenne. I den sørlige delen av den lille byen kan dere se en idyllisk mursteinskirke fra 1902. En ferie i Lyngså er avslappende og uforstyrret.

Rundt Lyngså ligger det mange feriehus som spesielt er veldig populære blant barnefamilier. Og stranden i Lyngså må betegnes som en av de mest barnevennlige i hele landet. Den brede sandstranden med mange høye klitter som sørger for masse lune gryter, er ideell til å tumle, leke og bade. Det lave og stille vannet er enda et pluss for barnevennligheten. Vannkvaliteten er det heller ikke noe vondt å si om, og det vitner det blå flagget om. Det blå flagget har i årevis vaiet over stranden. På stranden i Lyngså kan dere også være heldige å finne skatter som konkylier, snegler og enda rav.

Kun få kilometer fra Lyngså ligger Sæby. Gå på oppdagelse i byen og nyt synet av den gamle bydelen med de mange fargestrålende bindingsverkshus som vitner om gamle dager. Her finner dere gode innkjøpsmuligheter, men også mange severdigheter, som blant annet vannmøllen ved Sæby Å fra det 17. århundre eller den typiske, danske havnen med fiskehandler, røykeri og isbod. Se også byens vartegn ’Fruen fra Havet‘ på havnen.

Nyt den fantastiske havutsikten i Øster Hurup

Nyt den fantastiske havutsikten i Øster Hurup

Nord for Hadsund og tett på Mariager Fjord ligger ferieområdet Øster Hurup. Nesten alle feriehusene i dette område har utsikt over havet. Dessuten kan dere nyte de naturskjønne omgivelsene. Her kan dere blant annet stå på vannski, surfe, dykke eller fiske. Og like i nærheten finner dere ikke færre enn tre golfbaner. Den bilfri stranden sørger for uforstyrrede badeopplevelser.

Vil dere prøve noe annerledes på ferien? Så ta en tur til Randers Regnskov. Attraksjonen består av tre kupler med dyr og planter fra regnskogene i Sør-Amerika, Asia og Afrika. Her skal man virkelig holde øyne og ører åpne, fordi regnskogens dyr beveger seg fritt rundt. I slangehuset kan dere lære mer om spise- og sovevanene til slanger. Utenfor kan dere besøke DanmarksParken med en stor naturlekeplass og danske bondegårdsdyr. En dagstur til Randers Regnskov kan lett kobles sammen med en hyggelig piknik i DanmarksParken. Gå ikke glipp av denne attraksjonen. Hvem vet, når dere igjen kommer så tett på regnskogen.

I det nærliggende Danmarks Saltcenter i Mariager kan dere skjemme dere bort med en saltpeeling i wellness-avdelingen. Men det er ikke alt. Her kan dere også lære mer om bearbeidning av det viktige råstoffet. I Saltbiografen kan dere ta med på en reise gjennom verdens mest kjente saltminer. På laboratoriet kan dere se på saltkrystaller gjennom et mikroskop og fastsette saltinnholdet i flytende væsker. Under et besøk på Danmarks Saltcenter kan dere lære veldig mye om salt. Og tilsatt litt wellness, vil dere huske på et besøk på saltsentret som en særdeles vellykket feriedag.

Søker dere avveksling fra hverdagen – så prøv å holde ferie i rolige Helberskov

Søker dere avveksling fra hverdagen – så prøv å holde ferie i rolige Helberskov

Den lille byen Helberskov ligger tett på Hadsund og Mariager Fjord i den nordøstlige delen på Jylland. Her tilbringer mange barnefamilier ferien. Landsbyen Helberskov er omgitt av skog og vidstrakte åkrer. De velholdte bindingsverkshusene midt i landsbyen gjør Helberskov til et usedvanlig ferieområde. Noen av de gamle bondegårdene her stammer helt tilbake fra det 18. århundre. De naturskjønne omgivelsene innbyr til vandre- og sykkelturer. Med litt held kan dere få øye på noen dyr, som for eksempel harer og rådyr, når dere går tur i skogen.

Lær mer om Danmark og landets historie ved å ta på turer i nærområdet. I nærheten av Hobro ligger vikingborgen Fyrkat. Utrolig nok kan stedet forbindes med vikinger helt tilbake fra året 980. Vikingborgen besto tidligere av 16 langhus og var omgitt av en høy mur. Lær mer om livet til vikingene her. På vikingsentret som også har en museumsbutikk, kan dere blant annet ta på dere vikingtøy eller prøve å skyte med pil og bue.

Visborggård Slot er også et populært turmål. Her kan dere se Danmarks eneste renessansepark. En annen opplevelse for både store og små er Cirkusparken Solbjerg i Bælum. Her kan dere se en sirkusforestilling hver eneste dag. Dessuten kan barna øve seg på klatring, ridning og å løpe baklengs. En mini-zoo vekker også begeistring hos de små. Sulten kan man også få stilt her – uansett om det dreier seg om kveldsmat eller kaffe og kake.

Ro, avveksling og natur kjennetegner Helberskov og dens omgivelser. Opplev området til fots eller på sykkel. Når dere velger å holde ferie i et av de deilige feriehusene på denne eignen, kan dere glemme hverdagen, se noe nytt og bare slappe av.

Andre feriemål på Nordjyllands østkyst

  • Bisnap, Hals: Gjennom årene har det blitt bygget opp fler og fler sandbanker i lagunen ut for Bisnap. Hvis dere er heldige, kan dere finne deres egen lille badeøy.
  • Egense: Rett sør for Egense ligger det fredede naturområdet Lille Vildmose. Området er en stor attraksjon, fordi her kan dere oppleve Europas eneste høymyr.
  • Bratten: Tett på Frederikshavn ligger det lille ferieområdet Bratten. Her finner dere masse deilige feriehus til utleie, og nær området kan dere besøke Nordeuropas eneste palmestrand – Palmestranden 9900. Spill beachvolley og hygg dere under palmene.