Feriehus-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspakke Trygghetspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

På denne siden finner dere interessante informasjoner om naturopplevelser og kulturelle severdigheter ved Limfjorden som kan gjøre ferien i feriehus til en uforglemmelig opplevelse.

La dere fortrylle av de store hedelandskapene og Limfjordens stille vann. Opplev sensommeren, når lyngen blomstrer, og utforsk de barnevennlige strendene langs Limfjorden. Velg mellom fabelaktige feriesteder. Ta på tur og gå på oppdagelse i området. Uansett, om dere bestemmer dere for den hyggelige, lille byen Trend eller friluftsmuseet Hjerl Hede i Vinderup, så vil dere like denne enestående eignen. Den hyggelige landsbyen Selde er det ideelle stedet for lystfiskere, surfere og naturelskere på grunn av den nydelige naturen. I den maleriske naturen rundt Vile finner dere ro og avsondrethet. La sjelen vandre og slapp av etter en anstrengende hverdag. Lær mer om de forskjellige stedene langs Limfjorden og ta på tur for å bli bedre kjent med eignen.

Tilbring ettermiddagen på stranden i Trend eller ta på spennende turer

Tilbring ettermiddagen på stranden i Trend eller ta på spennende turer

Hos familier er Trend et særdeles populært feriested ved Limfjorden. Lei et av de veldig forskjellige feriehusene og nyt den vidunderlige naturen. Strendene i området varierer mye - fra sandstrand til steinstrand med gressarealer. Uansett hva dere bestemmer dere til, så oppfordrer de familievennlige strendene til bading, soling og lek. Og dersom dere har lyst til å prøve å surfe, så er det fin mulighet for det i Trend. Limfjordens myke bølger er lettere å klare enn det barske havet, især for nybegynnere. På feriestedet finner dere en restaurant, en campingplass med kiosk og en landhandel.

Trend er den ideelle basen, dersom dere gjerne vil ta på tur i området. Jesperhus er et populært turmål for familier. Jesperhus er både et feriesenter og en stor blomsterpark med en enestående variasjon av blomster og duft som innbyr til spaserturer. I Junglezoo finner dere planter og dyr fra jungelen. De fleste av dyrene løper fritt rundt i deres naturlige omgivelser. En lekeplass med innendørs- og utendørs anlegg er veldig populær hos barn. Forskjellige kafeer i hagen oppfordrer til å slappe av, og således har man også sørget for noe til ganen. I Jesperhus Feriecenter finner dere dessuten et stort vannland med tre forskjellige vannrutsjebaner. Her er det noe til hele familien. Her er det sågar også en minigolf- og bowlingbane. Opplev en avvekslende dag i Jesperhus Feriecenter, hvor dere slett ikke får tid til å kjede dere.

Dersom dere gjerne vil ha en uforglemmelig naturopplevelse, så besøk øya Mors som kan nås via bro og ferge. Fra denne perlen i Limfjorden har dere en fantastisk utsikt over de blå buktene og øyene. Morenelandskapet bærer preg av istiden. For foten på den 62 meter høye klitten, Felsens Hanklit, kan dere finne fossiler fra Krittiden.

Den maleriske lille byen Vinderup er et ideelt feriested for naturelskere

Den maleriske lille byen Vinderup er et ideelt feriested for naturelskere

Vinderup er omgitt av skog og sjø og egner seg fortreffelig som base for ferien deres i et feriehus. Lei et av de hyggelige feriehusene i Vinderup og bli kjent med Danmark ved Limfjorden.

Besøk eksempelvis friluftsmuseet Hjerl Hede som ligger bare 6 km fra Vinderup i et stort område med skog og sjø. Opplev, hvordan hverdagen så ut i en dansk landsby for cirka 200 år siden. Alle er invitert til å delta, når det dreier seg om å prøve gamle skikker og håndverkstradisjoner. På Hjerl Hede er det en historisk og en moderne lekeplass. På den historiske lekeplassen kan barna prøve å gå på stylter, kjøre på veltepeter, rive høns ned fra stangen eller utfordre foreldrene i støvelkast. Den moderne lekeplassen er utstyrt med leketårn, husker og vipper. Adgang til museet er gratis for barn, og hunder i snor er meget velkomne på friluftsmuseet.

Holstebro Badeland er veldig populært hos familier. Her finner dere en 74 meter lang vannrutsjebane med lys- og lydeffekter. Otte forskjellige bassenger sørger for avveksling, men her er det naturligvis også sauna og spabad.

Rett i nærheten av Vinderup ligger Spøttrup Borg som er en av de best bevarte middelalderborgene i Danmark. Gå endelig ikke glipp av denne opplevelsen. På borgmuseet er det massevis av aktiviteter som gjør besøket avvekslende. Nyt en spasertur i urte- og rosenhagen ved borgen eller bli underholdt av de mange gjøglene og handlende på middelaldermarkedet. Her kommer dere så sannelig i middelalderstemning. Museet arrangerer dessuten musikk- og eventyrlige teaterforestillinger i det middelalderlige miljøet. På slutten av juli holdes det sågar en ekte ridderturnering med riddere fra hele Europa. Opplev middelalderen på tett hold og la dere begeistre av ridderfestspillene.

Opplev Selde i de naturskjønne omgivelsene ved Limfjorden

Opplev Selde i de naturskjønne omgivelsene ved Limfjorden

Den, som velger å holde ferie i Selde, kan slappe fullstendig av. Den hyggelige landsbyen ligger direkte ved Limfjorden og er omkranset av nydelige naturområder. Det drømmeaktige landskapet lokker hvert år mange turister dit. Lei et feriehus akkurat som dere liker det og hold en avslappende ferie ved Limfjorden.

I Selde by kan dere kjøpe dagligvarer, men til større innkjøp anbefales det å dra til Glyngøre som ligger 15 km borte. Her er det mange større butikker og restauranter. Dessuten ligger „Sallingsund og Omegns Museum“ i Glyngøre. Museet viser forskjellige utstillinger med temaet jernbane, fiskeri og fotografi. Et annet turmål er Herregården Hessel som er den siste firlengede herregården med stråtak i Danmark. I hovedbygningen kan dere se møbler fra det 19. århundre, og i stallene kan dere se gamle hestevogner og landbruksmaskiner. Dessuten er det en smie og en vognmaker på herregården. Ta med på en rundvisning eller ta med på en av de mange arrangerte naturvandringene. Halvøya Louns ved Hvalpsund, der herregården ligger, er fredet. Nyt det vidunderlige landskapet og den vakre utsikten over Limfjorden og de mange buktene.

Ikke langt borte ligger øya Fur som er preget av meget ulike landskap. Mot sør er det en lystbåthavn med restauranter og innkjøpsmuligheter. På Furs naturhistoriske museum kan dere se en stor samling med arkeologiske funn fra øya, blant annet en forsteinet kjempeskilpadde. Fossilsamlingen omfatter dessuten krabber, fugler, insekter, snegler og sjøstjerner. Den dag i dag kan dere se fossiler forskjellige steder på Fur. Prøv lykken og nyt et vidunderlig landskap på øya Fur.

Ro og avsondrethet preger den lille byen Vile.

Ro og avsondrethet preger den lille byen Vile.

Feriehus-området i og rundt Vile er veldig populært hos feriegjestene. Den, som vil holde ferie her, søker ro og avslapping. Ut over tallrike severdigheter byr denne ferieregionen på utallige muligheter for aktiviteter som sykling, vandreturer, lystfiskeri eller surfing.

Ta på tur på eignen for å bli bedre kjent med dansk kultur og historie. Besøk for eksempel Højriis Slott ved Nykøbing Mors. Den nygotiske bygningen minner om et eventyrslott. Her kommer dere ikke til å kjede dere, fordi slottsherren har fått en veldig spennende idé. Opplev en annerledes rundvisning og hjelp til med oppklaringen av et mystisk mord. Følg sporene og lek detektiv. Suksessfulle detektiver får til slutt et sertifikat. Opplev en spennende dag med hele familien og nyt et stykke kake på kafeen til slottet, etter at mordet er oppklart.
Et annet historisk høydepunkt som er verdt et besøk, er Dueholm Kloster i Nykøbing. Det ble grunnlagt i 1371 av Johanniterordenen og er det eldste, velbevarte bygningsverk i byen. I dag er klosteret et museum som formidler kulturhistorien på Mors gjennom skiftende utstillinger. Gå en tur på havnen i Nykøbing og slapp av etter besøket på museet. Nyt stemningen i havnen på en av de mange hyggelige restaurantene.

Sneglehuset i Thyborøn er noe helt spesielt, og allerede utefra møtes dere av et overraskende syn: Sneglehuset er kunstferdig dekorert med millioner av muslingskjell, og muslingdekorasjonen fortsetter i ulike mønstre inne i huset. Her er verdens største samling av flaskeskip og snegler. Den dag i dag er det forbausende å se, hvordan de detaljerte miniatyrskipene kommer inn i flasken. Tett på Sneglehuset ligger Tyborønfestningen med cirka 100 bunkere fra 2. verdenskrig.

Andre feriemål i Nordjylland

  • Helligsø: Hvis dere holder ferie i Helligsø, kan dere oppleve Limfjorden som ligger like i nærheten, men det er ikke langt til Vesterhavet heller. Ydby Hede kirkegård som ligger direkte på heden, har den største samling av kjempehøyer fra oldtiden og er et populært turistmål.
  • Hvalpsund: Området rundt Hvalpsund egner seg perfekt til en aktiv ferie med surfing, golf, lystfiskeri, vandre- og sykkelturer. Men besøk også en av de mange kunsthåndverkerne og se, hvordan de arbeider. Kjøp eventuelt et stykke håndarbeid til å ta med hjem.
  • Skive: Den livlige byen Skive byr på shopping og hyggelige kafebesøk i byens sentrum. Kos dere med de lokale spesialitetene på en av de mange restaurantene og nyt nyfangede muslinger og fisk fra Limfjorden.
  • Virksund: Benytt vandrestiene og gå på oppdagelse i det fredede området Ulbjerg Klint i nærheten av Virksund - eller besøk Virksund Ravsliberi og se, hvordan man arbeider i rav.