Feriehus-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspakke Trygghetspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Her kan dere leie de skjønneste feriehus på Sjælland

Velg og bestill feriehus på Sjælland her. Les mer om denne interessante eignen. Uansett om det er i det mondene Tisvildeleje, i Hornbæk, Gilleleje eller Dronningmølle, så har vi det helt riktige feiehus til ferien i Danmark.

Tisvildeleje – en livlig ferieby

Tisvildeleje – en livlig ferieby

Tisvildeleje ligger midt i det fredede naturområdet Tibirke Bakker i den nordlige delen på Sjælland og det er et populært feriehusområde som har mye å by på. Her finner dere en deilig sandstrand, mange innbydende restauranter, butikker og iskjosker. Hvis dere gjerne vil gjøre en god handel, er et besøk på loppemarkedet som holdes hver lørdag om sommeren, et must. På sommerhalvåret er det dessuten diverse kulturelle arrangementer og fester, fra Sankt Hans fest med fakkeltog og bål på stranden til dragefestival og forskjellige konserter.

Området er dessuten rikholdig på opplevelse i naturen. Ikke langt fra Tisvildeleje ligger Danmarks største sjø, Arresø som dere kan kjøre rundt på sykkel. Det er også turstier langs sjøen. Området er rikt på skog og naturligvis også maleriske kyststrekninger og badestrender. Både lystfiskere og wind- og kitesurfere kan utfolle seg fritt. Bortsett fra det så er det utallige golfbaner på denne eignen. Trolleskogen med sine bisarre, forkrøplede trær hører til skogområdet Tisvilde Hegn og er helt fortryllende.

Besøk kirken i Tibirke som er bygget på et gammelt, hedensk offersted, eller Helene-kilden, der vannet ifølge sagnet kan kurere sykdommer. Dere kan bruke feriehuset deres som utgangspunkt for turer til det øvrige Sjælland. 19 kilometer fra feriehuset ligger det gamle fiskeværet Gilleleje med en hyggelig havn og en malerisk, gammel bydel. Hvis dere er interessert i kunst, kan dere besøke Louisiana i Humlebæk som er et museum for moderne kunst. På Nordsjælland finner dere mange imponerende slott. Dere bør selvsagt også ta en tur til København i ferien. Hovedstaden er kun 60 km fra Tisvildeleje og byr på mange andre attraksjoner enn Tivoli og Den lille Havfrue.

Hornbæk er et moderne feriested som ligger ideelt for turer til København

Hornbæk er et moderne feriested som ligger ideelt for turer til København

Hornbæk er københavnernes yndede tur- og feriemål og kan nås på under en time i bil. Derfor er det et rikholdig kulturliv og aktiv handel her. Utallige wellness-tilbud og gode restauranter konkurrerer om å skjemme dere bort på ferien. Her finner dere kunstutstillinger og museer. Hovedattraksjonen på stedet er og blir den praktfulle sandstranden med klitter og lavt vann samt den hyggelige lystbåthavnen. Her har dere mulighet for å leie båt, hvis dere ikke bare vil fiske fra kysten eller i Put&Take-sjøer. På stranden kan dere spille beachvolley eller windsurfe. Det kuperte terrenget i området preges av skog og åker og sjøer, hvilket er typisk for de danske øyene i Østersjøen. Dere kan leie sykler eller hester i Hornbæk og omegn og nyte naturen på hesterygg. Hvis det skal være litt mindre anstrengende, kan dere kjøre en tur med hestevogn eller med veterantoget. Spiller dere golf, er det et utall av fremragende golfbaner i regionen å velge mellom.

Med feriehuset deres som utgangspunkt kan dere ta på tur, ikke bare til København, men også til Helsingør og besøke Skåne i Sverige. Det praktfulle renessanseslottet Kronborg som er kjent fra dramaet ”Hamlet” ligger i Helsingør, bare 12 kilometer fra Hornbæk. Herifra kan dere ta ferge til Helsingborg. Det sjarmerende, gamle fiskeværet Gilleleje er også verdt et besøk.

Holder dere barneferie, bør dere også besøke Bonbonland. Når inngangsbilletten er betalt, er alle attraksjonene gratis. Men Tivoli i København er også en kjempestor opplevelse for både store og små.

Hornbæk med mange aktivitetsmuligheter er et ideelt feriested for alle aldersgrupper.

Ferie på Sjællands nordligste punkt: Gilleleje

Ferie på Sjællands nordligste punkt: Gilleleje

Gilleleje har en nydelig beliggenhet på Sjællands nordligste punkt, omgitt av skog, lyngkledde bakker, fargestrålende åkrer og naturligvis havet, dels med steile skråninger og dels med deilige sandstrender.

Gilleleje var engang en liten fiskerby og har bevart mange av sine maleriske gater og gamle hus. Den dag i dag er Gilleleje havn Sjællands største fiskerihavn. Her er det alltid masse liv. Og her er det et røykeri samt mulighet for å kjøpe frisk fisk i en av fiskebutikkene eller direkte fra fiskeskøyten. Samtidig er Gilleleje i dag en moderne turist- og handelsby med fine innkjøpsmuligheter og mange spisesteder. Stranden i Gilleleje er en sandstrand med lavt og rolig vann og en badebro. Bortsett fra bading er det masse muligheter for lystfiskeri, vandre- og sykkelturer samt tennis. Dessuten er mountainbikere velkomne i de nærliggende skogområdene Gribskov og Tisvilde Hegn.

I Dronningmølle, ikke særlig langt fra Gilleleje, ligger Rudolph Tegner Museet med imponerende skulpturer utført av denne billedhuggeren. Museet utstiller over 100 av kunstnerens verker. Kirken i Gilleleje stammer fra 1538 og er omgitt av en gammel kirkegård. Ca. 2 km borte kan dere se den middelalderlige slottsruinen Søborg Slott. Hvis dere kjører litt lengre, kan dere besøke det imponerende slottet Kronborg som er kjent fra skuespillet Hamlet, eller Dronningens slott Fredensborg. Naturligvis er et feriehus også det ideelle utgangspunktet for turer til deilige København, hvor blant annet Tivoli, Glyptoteket og Strøget venter på dere.

Dronningmølle, en livlig ferieby i Nordsjælland

Dronningmølle, en livlig ferieby i Nordsjælland

Dronningmølle ligger midt mellom de to turistbyene Gilleleje og Hornbæk på nordkysten på Sjælland. Feriehusområdet har ca. 1500 feriehus, så her er det masse liv om sommeren. I motsetning til mange andre feriebyer i Danmark er Dronningmølle en stasjonsby og har derfor gode trafikale forbindelser. Det er for eksempel en god forbindelse til Helsingør, hvor dere kan besøke det berømte renessanseslottet Kronborg. Fra Helsingør er det også greit å komme til København og Helsingborg i Sverige, og Dronningmølle er derfor velegnet til en ferie uten bil. I byen er det restauranter og innkjøpsmuligheter, en minigolfbane og en bred sandstrand med grunt vann. Om sommeren er stranden under oppsyn, og det er både toaletter og en lang rampe på stranden som gjør det lettere å komme frem med barnevogn, rullestol og lignende. Sør for Dronningmølle ligger det fredede området "Rusland Bakker", der de lyngkledde bakkene egner seg fortrinnlig til vandreturer. Det øvrige område er også rikt på skog, bakker, sjøer og er også perfekt til vandre- og sykkelturer. Fem km fra Dronningmølle ligger middelalderslottsruinen Søborg. Besøk også Esrum Kloster med dets apotek og den nydelige klosterhaven ved Esrum Sø. Dronningmølle ligger sentralt, hvis dere ønsker å ta på tur til det deilige Nordsjælland, hvor dere finner alt fra slott til golfbaner og fra sommerland til fiskesjøer – her er alt, hva feriehjertet begjærer. Dronningmølle er perfekt for dere som ønsker en ferie i feriehus i vakre, landlige omgivelser og allikevel vil ha mulighet for å nyte attraksjonene i København og de mondene feriebyene i Nordsjælland.

Andre deilige feriebyer i region Sjælland

  • Nykøbing Sjælland er en hyggelig by i Odsherred, Sjællands nordvestligste punkt. Feriehusområdet ligger uten for byen ved lystbåthavnen ved fjorden.
  • Højby Lyng i Vestsjælland og er det riktige stedet å holde aktiv ferie i naturen.
  • Ordrup på Vestsjælland er et ideelt sted for lystfiskere og andre naturelskere. Ordrup er omgitt av skog og vann, og her er det fine muligheter for å bade, surfe, dykke og seile.