Feriehus-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspakke Trygghetspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Ferie i Danmarks grønne hjerte. Her finner dere feriehus på Fyn, Tåsinge og Langeland.

Fyn er rikholdig på slott og herregårder, hager, parker, skog og hav. Her finner dere havnebyer, maleriske, små havner og kilometerlange strender. Nær feriehusområdet Tørresø kan dere benytte en badestrand med klitter. Bro Strand og Hasmark på Nordfyn er veldig barnevennlige feriedestinasjoner. På øyene Langeland og Tåsinge kan dere virkelig nyte naturen, for eksempel ved det fredfylte Stoense.

Aktiv ferie i Tørresø

Aktiv ferie i Tørresø

Tørresø ligger på Kattegatkysten på Nordfyn og er omgitt av et naturområde. Den bilfrie stranden ved Tørresø er veldig barnevennlig med grunt, rent vann og en kombinasjon av stein og sand. Tett på feriehusområdet ligger Flyvesandet, Fyns eneste badestrand med klitter. Området innbyr til familieferie og til å nyte naturen – uansett om dere går tur, sykler, surfer, svømmer eller fisker etter havørret. Hedeområdet Enebærodde er fredet, og har et rikholdig fugleliv. På landtangen får dere kun lov til å spasere eller sykle. Odense Fjord er en viktig rasteplass for trekkfugler og samtidig et yndet turmål.

Severdigheter nær Tørresø
Bare noen få kilometer fra Tørresø ligger det historiske godset Hofmansgave. Det fortryllende bindingsverkgodset er stadig i drift, og den nydelige parken med mange sjeldne planter er åpen for publikum om sommeren. På eiendommen finner dere også et lite potetmuseum. Hofmansgave er bare en av de utallige fynske herregårder og slott som alle er verdt et besøk.

Danmarks tredje største by ligger bare cirka 15 km fra feriehusområdet. Odense er ikke bare et sentrum for handel, kultur og gastronomi, men også fødebyen til H. C. Andersen. Besøk Den Fynske Landsby, et frilandsmuseum som avbilder en typisk landsby fra midten av det 19. århundre, da H. C. Andersen levde. Fjord&Bælt i Kerteminde, der dere kan komme helt tett på seler og niser, er også et veldig interessant turmål for både voksne og barn.

Bro Strand – barnevennlig og idyllisk

Bro Strand – barnevennlig og idyllisk

Feriehusområdet Bro Strand ligger på den nordvestlige delen på Fyn, i hjertet av Danmark. Her finner dere strand med grovt sand og badebro, og på grunn av det lave vannet og de svake strømmene er stranden meget barnevennlig. Lystbåthavn sørger for liv og atmosfære i området. Windsurfere har også gode betingelser ved Bro Strand.

Gå ikke glipp av en spasertur gjennom den lille landsbyen Bro. Her finner dere idylliske gårder, gamle bindingsverkshus og de gamle, opprinnelige veiene. Byen har også en liten landhandel. Skal dere handle inn stort, kan dere ta en tur til Bogense som ligger 14 km borte. Bogense byr på fine innkjøpsmuligheter og sentrum er preget av gamle bindingsverkshus og krokede smug. Ved Bogense kan dere også se renessanseslottet Harridslevgård.

Langesø innbyr til spaserturer. Nyt for eksempel en tur gjennom Langesøskogene til herregården Langesø. Et feriehus er et fint utgangspunkt til en sykkeltur til de mange slottene på Fyn. Lystfiskere kan prøve lykken både på kysten og i Put & Take fiskesjøene på eignen. Eller hva med å ta med på havfiskeri med båten Castor som seiler fra havnen i Bogense?

Fra samme havn kan dere også ta på seiltur til Endelave, Tunø, Samsø eller den naturfredede øya Æbleø med de mange ville epletrærne.
Odense – Fyns største by og en av Danmarks største byer - er bestemt også verdt et besøk. Her er det ikke bare H. C. Andersens hus som trekker, men også Odense Zoo, frilandsmuseet Den Fynske Landsby og mye mer. Odense er en moderne universitetsby med mange butikker, kulturelle tilbud og gastronomi av høy klasse.

Familieferie i feriehus i Hasmark

Familieferie i feriehus i Hasmark

Den flate sandstranden ved Hasmark er en av de deiligste strendene på Fyn. Og området rundt stranden er også et deilig turmål for familier. Det lange diket innbyr til spaserturer, og på stranden er det en isbod.

Feriehusområdet har en liten landhandel som har åpent om sommeren, men det er ikke langt til andre innkjøpsmuligheter i området. Nær ferieområdet Hasmark kan dere oppleve Flyvesandet, Fyns eneste klittområde, og den naturfredede halvøya Enebærodde som dere kan utforske til fots eller på sykkel. Her er det også fine muligheter for å fange havørret. Et annet, populært turmål er natur- og viltreservatet Agernæs.

Aktiviteter og turer
Svømmehallen på den lokale campingplassen er åpen for publikum og byr på vannrutsjebaner og et wellness-område med sauna og boblebad. Dere kan også benytte dere av en minigolfbane i Hasmark.

Fra Bogense kan dere ta på en seiltur – akkurat som det passer dere. Prøv havfiskeri, en rundtur eller en seiltur til en av de nærliggende øyene.
Storbyen Odense ligger kun 20 km fra feriehusområdet og er alltid verdt et besøk. I og rundt Odense finner dere museer, dyreparker og et utall av andre attraksjoner.

Vil dere heller være aktive i naturen, kan dere ta en sykkeltur til noen av de utallige slottene og herregårdene på Fyn, som for eksempel Egeskov Slott - et av Europas best bevarte renessanseslott. Fyn byr på et nett av sykkelruter, og da avstandene på øya ikke er store, er det sykkelruter for alle.

Stoense på kunstnerøya Langeland

Stoense på kunstnerøya Langeland

På Langeland, sydøst for Fyn, har flere kunstnere etablert seg, så her kan dere besøke adskillige gallerier og butikker med kunsthåndverk. Kunstinteresserte kan få en ideell ferie ved Stoense på den nordlige delen på Langeland. Dette deilige feriehusområdet er også interessant for aktive barnefamilier. Stoense ligger ved en strand med sand, gress og grunt vann, fem km sør for den lille byen Lohals som har en fiskeri- og lystbåthavn.

Langeland er en perle for naturelskere. Landskapet er preget av skog, strand og åker og passer fortrinnlig til spaser- og sykkelturer. Men dere kan også fiske, surfe og seile der. Dessuten byr Langeland på en dykkerskole og en golfbane.

I Tranekær, tolv km sør for Stoense, ligger det røde Tranekær Slott på en bakke, hvor dere kan nyte utsikten over bindingsverkshusene på eignen. Både slottsmuseet og slottsparken med den nydelige naturkunstutstillingen er verdt et besøk. Slotsmøllen i Tranekær ble oppført i 1846 og er i dag fredet. På tross av fredningen er vindmøllen stadig i drift og ved møllen ligger det et lite møllemuseum. I Tranekær ligger også Tobaksladen som ble brukt til å tørke tobaksblader under 2. verdenskrig. Det er gratis å besøke Tobaksladen.

Den 700 år gamle Rudkøbing er øyas sentrum, og her finner dere ikke bare pittoreske, gamle bygninger, men også Langeland Museum som blant annet utstiller gamle våpen, sølvmynter og sølvtøy.

Uansett om dere tar på miniferie eller sommerferie med barna på Langeland, vil det helt sikkert bli en skjønn opplevelse.

Andre ferieområder på Fyn og øyene

  • Bogense Bogense er en koselig, liten by med fine innkjøpsmuligheter og en malerisk havn.
  • Humble på Langeland er det perfekte ferieområdet for lystfiskere og naturelskere.
  • Ristinge er en liten by med en fiskerihavn, der dere kan kjøpe friskfanget fisk hver dag. Her finner dere også en av Danmarks beste badestrender.
  • Skåstrup Skåstrup ligger bare otte km fra Bogense og er dermed et perfekt utgangspunkt for turer til hele Fyn og til Jylland.