Feriehus-Danmark
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspakke Trygghetspakke ? 40 års erfaring 40 års erfaring
 

Bornholm er et av de mest populære feriemålene i Danmark

Hold ferie i et feriehus ved Østersjøen og fordyp dere i et enestående hjørne av Danmark: Bornholm - med attraktive ferieområder, klipper og lange, hvite strender.

Hold ferie i Dueodde ved en av Europas beste strender

Hold ferie i Dueodde ved en av Europas beste strender

Ferieområdet Dueodde ligger på den sørlige spissen på Bornholm og er kjennetegnet av stranden som er en av de fineste i Europa. Det usedvanlig fine, hvite sandet gjør Dueodde til en drømmedestinasjon for hele familien. Dere får vanskelig ved å tro, at dere ikke befinner dere i Karibia, men på en av de deiligste øyene i Danmark.

Klittene er plantet til for å unngå sandflukt, men det er også mange vandreklitter i området. Hold ferie i Dueodde og opplev dette ferieparadiset selv.

Bornholm er rik på feriehus, så dere kan velge ut et hus som passer akkurat til det behovet, dere har. Vi tilbyr også et bredt utvalg av feriehus til familier med hund og feriegjester i rullestol - så her er det noe for alle. På de fleste feriehusene er det balkong eller terrasse, og sånn kan dere alltid få glede av de nydelige omgivelsene med klitter og furuer. Ved hjelp av en 600 meter lang rampe er det også mulig for rullestolsbrukere og familier med barnevogn å ta på tur til stranden.

Bornholm er det stedet i Danmark, der det er mest sol. Og derfor benytter mange feriegjester muligheten for å dyrke friluftsaktiviteter under åpen himmel. Golfspillere kan hygge seg på den nærliggende, 18-hullers golfbanen. Sykkelentusiaster kan benytte det store nettet med sykkelstier. Elsker dere skog og strand, er ferieområdet Dueodde det helt riktige for dere. Lystfiskere kan kaste ut snøret i havet eller i vannløp og sjøer på eignen.

Ta på tur til Nexø. Her finner dere en stemningsfull havn og mange hyggelige kafeer. Besøk sommerfugleparken og nyt den tropiske atmosfæren med små vannfall og massevis med fargestrålende sommerfugler. Dere kan beundre over 1000 ulike sommerfugler blant papegøyer og tropiske planter.

Lei et feriehus i feriebyen Dueodde Ferieby og benytt de felles svømmebassengene

Lei et feriehus i feriebyen Dueodde Ferieby og benytt de felles svømmebassengene

Hold ferie i Dueodde Ferieby. Feriebyen er særdeles attraktiv på grunn av den perfekte beliggenheten. På den sørlige spissen av Bornholm finner dere et stort antall individuelle feriehus som ligger direkte i klittene, omgitt av furuskog og bare få minutters gang fra stranden. For mange familier er Dueodde Ferieby det beste valget på grunn av plasseringen til feriehusene, direkte i den vakre, bornholmske naturen. Dueodde er også ideell for vannsportsentusiaster som her har noe nær perfekte forhold til windsurfing.

En av fordelene ved feriebyen er muligheten for å benytte det felles svømmebassenget. Det er også et ekstra basseng til barn. Dessuten er det fri adgang til et fellesrom med bordtennisbord. Området byr også på en lekeplass for mindre barn. I feriebyen kan dere leie sykler til hele familien. Og med det velutbygde nettet av sykkelstier kan dere trygt og sikkert dra av gårde og utforske øya på sykkel.

Kjør gjennom de enestående landskapene på Bornholm og hold pauser underveis for å lære å kjenne omgivelsene bedre. Besøk for eksempel fyrtårnet Dueodde Fyr. Det hvite tårnet ble bygget i 1962 og er 47 meter høyt. Dermed er det et av Skandinavias høyeste fyrtårn. Gå opp i tårnet og nyt den fabelaktige utsikten over Østersjøen. Her og der kan dere også se en av de karakteristiske, hvite rundkirkene på Bornholm. De historiske bygningene er over 800 år gamle og har fungert som mye mer enn kirker. De har også blitt brukt som forrådskammer og som forsvar. De fire mest kjente rundkirkene er Østerlars - den største av de fire, samt Olsker - den høyeste og mest elegante. Rundkirken i Nylars gjemmer på en rekke meget velholdte kalkmalerier. Og rundkirken i Nyker, som er den minste av de fire, har kalkmalerier fra flere epoker i kunsthistorien.

Sømarken er det perfekte utgangspunktet for turer rundt på Bornholm

Sømarken er det perfekte utgangspunktet for turer rundt på Bornholm

Sømarken er et populært ferieområde på den sydøstlige delen av Bornholm. Her finner dere et bredt utvalg av forskjellige feriehus. Velg ut det helt riktige huset og gled dere til sommerferie i denne enestående delen av Danmark.

Den langstrakte sandstranden ved Sømarken består av grovt sand. Vannet blir fort dypt, så derfor er denne stranden mest passende for familier med større barn. Det er mange stor stein i vannet som barna hopper ut fra med stor fornøyelse. Stranden deler seg i Østre Sømark og Vestre Sømark, og ved Østre Sømark finner dere et lille fiskevær med røykeri og restaurant.

Rundt Sømarken finner dere de beste fiskestedene på øyar. Raghammer, Holster Odde, Stenodde og Sommerodde er noen av de foretrukne turmålene for lystfiskere. Hvis dere er heldige, lykkes det kanskje å fange en havørret som kan veie flere kilo. Men det er vanskelig å fange ørretene, fordi de ofte tar opp kampen. Uansett om dere fanger en ørret eller ikke, så blir alle som kaster ut snøren, belønnet med en uforglemmelig lystfiskeropplevelse.

For å utforske øya nærmere, kan en sykkeltur anbefales. Selv den øvde syklisten kan bli utfordret ved å følge den 110 kilometer lange sykkelstien som går hele veien rundt på Bornholm. Fornøyelsesparken Joboland ligger ved Svaneke, rundt 20 km fra Sømarken. Her kan dere benytte en eventyrlekeplass med hoppeborg og besøke en mini-zoo med mange ulike dyr, blant annet esler, marsvin, apekatter og påfugler. Mange familier søker også inn i vannlandet som er et paradis for alle vannelskere. Prøv de mange forskjellige vannrutsjebanene og finn den, dere foretrekker. I barnebassenget er vannet alltid varmt og alt er laget av bløte, barnevennlige materialer. Her kan selv de minste dase i en av baderingene eller prøve en av de små rutsjebanene.

Ferie i Sandkås – opplev Bornholm og ta på nye, spennende turer

Ferie i Sandkås – opplev Bornholm og ta på nye, spennende turer

Leter dere etter et feriehus på Bornholm? Prøv å holde sommerferie i Sandkås. Området ligger i den nordlige delen av Bornholm. Her finner dere en rekke enestående feriehus i meget naturskjønne omgivelser. Det er kort vei til stranden fra de fleste feriehusene. Stranden er inndelt i flere avsnitt som hver især er avgrenset av nydelige klippetanger. Klippene forvandler stranden til et unikt og imponerende landskap.

Havet er ikke den eneste muligheten for å bli kjølnet av her. Rett nord for Sandkås og sydvest for Hammershus ligger Opalsøen. Sjøen ligger i et tidligere steinbrudd, og om sommeren benytter mange feriegjester muligheten for en kjølende dukkert her. Og her finner dere også en spennende aktivitet: Danmarks lengste taubane på 293 meter. Først får de modige på seg klatresele, og etterpå blir de gjort fast til de to tauene til banen. Etter en kort instruksjon kan man trå ut over klippekanten – og så går det kjapt. Dere kan nå opp på en toppfart på 70 km/t og dere lander på det kalde vannet med en +fart på 40 km/t. Denne attraksjonen er en suksess hos både barn og voksne. Her får dere med garanti noen andre opplevelser enn på en alminnelig stranddag.

Hvis dere søker ideer til turer litt ut over det vanlige, så kan dere eventuelt også besøke hesteveddeløpsbanen Bornholms Brandpark i Åkirkeby. Spill på favoritten deres og bli revet med av stemningen. En opplevelse, dere ikke må gå glipp av.

Besøk også slottsruinen Hammershus. Borgen ble oppført rundt år 1200 av kong Valdemar Sejr og har i årenes løp vært benyttet til forskjellige formål. I 500 år har den fungert som festning, magasin, fengsel og administrasjon for Bornholm. På grunn av de ulike anvendelsene har borgen regelmessig blitt om- og utbygget. Til sist lå borgen bare og forfalt. I 1822 ble ruinen fredet og i 1885 begynte en omfattende restaurering av stedet. På grunn av restaureringen kan dere i dag beundre restene av det imponerende bygningsverket.

Andre turmål på Bornholm

  • Åkirkeby: Like i nærheten av Åkirkeby finner dere Ekkodalen. Med en lengde på 12 km er Ekkodalen den største og lengste sprekkedalen på Bornholm. Utforsk de nydelige naturomgivelsene, hør deres eget ekko gjenlyde fra klippene og se, hvilke spor gletsjere fra den seneste istiden har etterlatt i dalen.
  • Balka: Den lange, hvite stranden og det lave vannet gjør Balka populær – især blant familier med småbarn. Da området kun ligger 3 km sør for Nexø, kan dere via stranden lett og greit komme til en større by som byr på butikker, restauranter og en hyggelig havn.
  • Hasle: Syd for havnen i den lille byen Hasle røyker man stadig sild etter de gamle metodene med fuktig ved av svartor. Et av røykeriene fungerer i dag som museum, og her kan dere se en utstilling om historien til silderøykeriene på Bornholm.
  • Sandvig: Tett på den nordlige spissen på Bornholm ligger det lille lokalsamfunnet Sandvig. Direkte på kysten, og bare kort spasertur fra Sandvig, finner dere ruinene fra Salomons Kapel fra 1300-tallet. Med Østersjøen i bakgrunnen danner ruinene en utrolig vakker og romantisk kulisse.